sömnskola

Här har veckan gått mest i sömnskolans tecken, och hittills har det gått bra. Först fick han lära sig att somna utan tuttflaska, tog totalt tre nätter. Första kvällen var han väldigt arg i över en timme, andra kvällen inte alls lika arg men det tog nog över en timme att få honom att sova och tredje kvällen somnade han själv på fem minuter. Hoppas det håller i sig.

Så var det meningen att vi sku ta bort nattflaskorna nu inkommande veckoslut. På senaste tiden har två uppvak blivit tre, tre blivit fyra och fyra bilvit åtta och han har inte kunnat somna om utan sin flaska. Vad flaskan har för innehåll har inte spelat någon roll, vatten eller mjölk men det ska vara flaska, nappen duger inte. Men eftersom han de senaste nätterna just vaknat ca åtta gånger så bestämde jag bara i förrgår att nu är det slut på flaskorna. Om jag endå ska vara vaken så kan jag ta skolningen nu, varför vänta till veckoslutet (på veckoslutet sku P ta nätterna men vad spelar det för roll liksom om jag inte sover nu…). Sagt och gjort. Flasorna bort. Den första natten gick nog helt Okej, han vaknade två gånger och hade såklart svårt att somna om, det tog nästan två timmar båda gångerna innan han somnade på nytt. Han skrek inte så mycket, var mest gnällig med några minuters skrik bland varven. Andra natten gick… SUPERBRA! Han sov från 21-07. Han vaknade ett par gånger har jag för mig, är inte helt säker om jag drömde, men då var det bara att stoppa i nappen och han somnade om direkt. Det kan väl inte ha varit så enkelt, eller? Jag hoppas att allt det här håller i sig men samtidigt är jag också förberedd på bakslag. Vi får se.

P.s. började skriva det här inlägget i går och kan med glädje informera att förra natten sov han 10,5 h utan att vakna alls! Wohoooo!

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s