Spanjor

På måndag var vi till spanska ambassaden för att äntligen få spanskt medborgarskap till Matheo. Spelar ju kanske inte så stor roll egentligen inom EU, om han har det eller inte, men tycker att det i alla fall inte är något negativt att ha dubbelmedborgarskap. Världen är en så konstig plats så man vet aldrig när man kan ha nytta av det. I flera veckor har vi samlat på oss en massa viktiga papper; födelseintyg, faderskapsintyg, fyllt i papper, kopierat pass osv. Men såklart när vi väl var där så fattades det ett papper. Så typiskt. Nå, det positiva är i alla fall att det pappret kan vi posta och behöver inte vara på plats.

Och vilket papper var det som fattades? jo, ett om P:s skilsmässa. Alltså hallå, han skilde sig år 2005, och nu ska vi registrera vårt barn, som hans ex-fru inte har så mycket att göra med, och då måste ett papper om hans skilsmässa vara med. Spanien älskar ännu old-school byråkrati.

Sen när Matheo väl har medborgarskapet så kommer han att ha dubbelmedborarskap när han är i Finland, medan han i spanien bara kommer att vara spansk medborgare för de godkänner inte dubbelt. I spanien måste alla enligt lag också ha två efternamn (ett av pappan och ett av mamman) så han kommer att heta Capa Sandfors i efternamn. I Finland får man ju inte göra så, ge dubbelnamn till sitt barn, men vi blev iformerade om att när han väl har sitt spanska pass så kan vi gå till magistraten här och be att de också ändrar hans efternamn här till dubbelt. Och det kommer vi definitivt att göra, sku från början ha villa ge dubbelt efternamn till honom.

img-20170214-wa0005

Han ser inte så spansk ut, men snart är den här lintotten också spansk medborgare. 

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s