Oron

Det värsta med att vara förälder är oron. Att ha ansvar och således vara orolig över ett annat liv. För en annans välmående. Jag är inte en nojig person och är ganska lugn och sansad för det mesta. Men när man har totalt ansvar (eller ja, 50% av ansvaret) över en annan person så spökar de där orden i bakhuvudet tänk om. Som i natt när Matheos feber var över 40 och inte sjönk trots medicinering. Jag vet ju att små barn kan få hög feber utan att det betyder någonting. Sen började han kaskadspy. Och jag vet ju att små barn kan ha spysjuka och det är inte farligt. Men tänk om. Sen när han satte spyan i halsen och P i panik i mörkret ryckte upp barnet ur sängen så råkade han slänga det sista av vår medicin i golvet och då ringde jag jouren som sa att det var bäst att komma in. Jobbigt om febern stiger igen och vi inte har någon medicin.

Så här har det inte sovits mycket i natt. Och det är förstås helt okej. Matheo fick en bra combo av medicin som tog ner febern och spydde gjorde han bara några få gånger. Nu mår han prima om än lite trött efter nattens bravader. På sjukhuset sade de att det kunde vara norovirus, men tänker mig att symptomen skulle ha hålla i sig längre i så fall. Men fö säkerhetsskull ska vi nog bara hålla oss inne i dag och P har inte åkt till jobbet. Inte så frächt med en kock som eventuellt bär på norovirus.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s