värmen

eeeh… Måndag… igen. Går omkring och tänker på allt jag skulle villa skriva om; hur jag mådde efter förlossningen (hint: inte bra), om vår flytt till landet, om jämnställdheten i vårt förhållande, om att leva med en spanjor, om Matheo 7 månader osv. Men varje gång jag ska sätta mig vid datorn så kommer något annat emellan, ett avsnitt (eller fyra) av skam, en bebis som vill ha mat/blöjbyte/sövas/uppmärksamhet, och allmänt bara av livet.

I dag har mycket av min tid gått åt till att surfa på resor till värmen. Sku så villa åka bort till värmen. Fast i år lär det inte hända (flytten you know), och ja, så har vi ju alltid spanien. P får dåligt samvete över att åka någon annan stans om vi har tid och råd. Vilket jag ju förstår, hela hans familj är där så såklart vill vi ju vara där så mycket som möjligt. För mig är det också viktigt för Matheos skull, att han ska känna sig spansk och att han också har ett hem där. Han har också turen att ha småkusiner i samma ålder som också spenderar sina somrar i den lilla byn där P:s föräldrar har sitt sommarhus. Men någon gång sku det vara roligt att åka någon annan stans. Hade tänkt att kanske över nästa jul, men då sa P direkt att han då i så fall vill vara julen med sin familj om vi inte är här. Och vad kan jag säga till det.

Tja, har ju rest runt världen några varv så det är inte så mycket det men värmen värmen värmen så här i vintern skulle inte sitta helt fel (och nej, det är inte varmt i Madrid nu). Men drömma kan man väl alltid.

I dag har P för ovanlighetens skull varit hemma hela dagen men många knop har vi inte fått gjort. Eller jo, hela morgonen var jag ganska duktig; fixade tvätten, disken, ringde några flyttfirmor om offerter osv. Ville visa åt P huuuuuur mycket jag gör här hemma om mornarna (fast jag vanlightvis brukar sitta på soffan och dricka kaffe ganska så länge, hehe). En 90 minuters power walk tog vi på eftermiddagen och det var ganska skönt.

wp_20170213_15_08_50_pro

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s