listan

här kommer den, lite sent men bättre sent än aldrig och det är ju fatiskt jamuari fortfarande så då är det ännu OK tycker jag.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut? fick barn och blev mamma.

Genomdrev du någon stor förändring? Inte egentligen men tycker att jag blivit mycket lugnare och okej med att vara på ett och samma ställe utan att flänga runt så mycket.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp. Förutom jag själv så fick två av mina riktigt goda vänner också bebisar. En fyra veckor och en annan sex veckor innan mig.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
Börjar kanske bli lite enformigt men 9.7. då Matheo föddes. Dock mins jag alltid att han är född 7.7. eftersom det var dagen jag åkte in till sjukhuset och dagen jag trodde att han skulle födas. Men nej, det tog ju sina härliga 60 timmar (mer om det i min förlossningsberättelse här).

Dog någon som stod dig nära?
En gammal tant som stod mig vädligt nära när jag var liten, lite som en extra mormor, gick bort för någon månad sedan. Hon blev över 90 men hon hann aldrig träffa Matheo vilket jag tycker är otroligt sorligt.

Vilka länder besökte du? Tror 2016 varit året då jag rest minst. Mest på grund av graviditet och sedan liten bebis men hann till Danmark, Sverige, Estland och Spanien.

Bästa köpet? Hmm… på ett sätt kanske vår bil som vi köpte i januari. Väldigt tråkigt och väldigt dyrt men o andra sidan så smidigt att ha en bil. Sen så är jag också jättenöjd med vår barnvagn Bugaboo Buffalo som jag lyckades haffa på tori.fi för ett bra pris. Så köpte vi också redan i november biljetterna till Spanien för sommaren och det var ju förståss också ett bra köp. Tre veckor hos Matheos farmor och farfar.

Gjorde någonting dig riktigt glad? När jag sluppit iväg på girls night med mitt härliga flick gäng. Som vi skrattar. Känner mig glad och full av energi i flera dagar efteråt.

Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Mera träning definitivt. Har kommit ganska bra igång med jogging och youtube jumppan nu, gör någondera varje dag.

Vad önskar du att du gjort mer? ja men tränat då och läst mera. Hoppas på att jag snart unnar mig lite tid till läsning om kvällarna.

Vad önskar du att du gjort mindre? Stressa. Stressa för att bli borta från jobbet, stressa över att få barn, stressa över att ha barn, stressa över att jag gör för lite, stressa över att jag gör för mycket… men som sagt, jag börjar landa i det här nu. Sen en annan grej är äta socker. Början av året gick bra för jag hade graviditetsdiabetes och det var hur enkelt som helst tyckte jag att lämna bort sockret. Sen föddes M, diabetesen var borta och jag gick bananas på socker igen. Jag blir galen av socker och blir riktigt, riktigt hooked.

Favoritprogram? Så nördigt kanske men jag och P älskar att titta på Shark Tank (USA). Så gillar jag också the Good Wife, Modern Family och så Gilmore Girls nya säsong såklart. Så har jag kollat på en spansk serie också; Velvet. Jo, mycket TV. Vad annat gör man när man är mammaledig? Fattar förresten inte grejen med Skam. Intresserar mig noll för tonåringar. Rekommenderade den dock till min 14-åriga brorsdotter.

Bästa boken du läste i år? Får jag skylla på bebis? Tror nämligen inte att jag läst en enda bok i år…

Största musikaliska upptäckten? Alma. Fattade inte alls att hon är finsk först. Älskar sången Karma.

Vad var din största framgång på jobbet 2016? eeh…tja, blev ju mammaledig i maj och före det så hmm… Nej, inga större framgångar detta år.

Största framgång på det privata planet? Att jag nu verkligen landat i det här med att vara mammaledig och har hittat en bra balans i vardagen. Jag är inte en människa som skulle kunna vara hemma flera år på raken och saknar ibland tillbaka till jobbet. Men nu när jag vet att jag bara har 8 månader kvar hemma så njuter jag av det, eller försöker i alla fall.

Största misstaget? Tror att det nog var att jag direkt efter att Matheo föddes på något sätt skulle bevisa för mig själv att mitt liv inte alls förändrats, att jag direkt klarade av allt. Jag började genast flänga hit och dit, på besök, till stugan, till spanien till svärföräldrarna, och ha program varje dag fast jag egentligen inte alls skulle ha orkat. Misstaget var att jag inte gav mig själv mera tid.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Ganska samma tror jag. Mitt liv har tagit en 180 sväng i och med moderskapet och det har nog gjort mig jätte glad men också rätt så stressad, rädd och ängslig, fast mest glad. Har nog alltid varit rätt så glad av mig.

Något du önskade dig och fick? Önskade mig en badrock och ett par tofflor till julklapp och det fick jag. Men mest av allt önskade jag mig ett friskt barn och det fick jag.

Något du önskade dig och inte fick? Alltså i det stora hela kan jag inte komma på något. Men alltid önskar man sig väl lite mera pengar, lite mera tid…

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? samma som jag gör alla födelsedagar. Åt skinka, och lådor, öppnade en massa paket osv. fördel eller nackdel med att ha födelsedag på julafton.

Vad fick dig att må bra? Alla fina människor i mitt liv; min familj, min man, min son, mina vänner.

Vem saknade du? En massa goda vänner som jag har över hela världen.

Mest stolt över? Mig själv och den goda moder jag är. Haha, får man säga så? Nä men på riktigt så tycker jag att jag klarar det här med motherhood rätt så bra. Eller tillräckligt bra i alla fall och det är good enough. Och över P och mig och det super team vi är.

Högsta önskan just nu? Att det här året ska gå smidigt, att vår flytt till landet ska gå bra och att det är det rätta beslutet för oss.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag tänker ta det lite lugnare. Faktiskt njuta av att bara få vara hemma. Viss har jag mycket program med Matheo, och jag behöver tid för mig själv, tid för förhållandet, men jag behöver inte ha en fullspäckad kalender eller något att göra precis hela tiden. Jag ska njuta mera av att kunna bara chilla.

 

 

 

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s