3 månader

phototastic-10_9_2016_9bea41d8-c2c8-4d9d-8434-fa8693d77b56I går fyllde Matheo tre månader, ska sammanfatta lite vår tid hittills.

Sedan födseln har du varit en väldigt lätt bebis som för det mesta är nöjd. Du skrattar mycket och har på den senaste tiden börjat skratta med ljud. Lik din mamma är du väldigt kittlig och när man kittlar dig skrattar du så det kluckar.

Du sover bra. Just nu tar du natt någon gång mellan 19:30 – 21 och då sover du 6-7 timmar i ett sträck, äter en stund och sover 1-3 timmar till. Måste säga att jag i min 3 månader långa karriär som mamma inte en enda gång kännt mig farligt trött. För några veckor sedan sov du 9-10 timmar åt gången men nu lite kortare igen, men kan verkligen inte klaga. På dagen sover du sämre, oftast bara 30 minuter åt gången men om vi är ute och gå så sover du längre eller om vi är i bilen på väg någonstans. Ibland kan du dock sova 2-3 timmar åt gången på dagen och fast det ät sällan det tycker jag verkligen att är skönt.

Du trivs långa stunder i din sitter så jag i lugn och ro får koka mitt kaffe, laga min smoothie och fixa och greja här hemma. På senaste tiden har du också börjat trivas mer och mer på golvet i baby gymet. Du älskar att röra på dig så mycket du kan och fast du varken kommer framåt eller bakåt så sprattlar du på och ”springer” med benen som bara den.

Du har börjat försöka ta i saker och lyckas ibland, fast jag mest tror att det ännu råkar vara i misstag som du får tag i något vi håller framför dig.

På den senaste tiden har du varit extremt mammig. Speciellt på kvällarna så är det bara mamma som duger och det kan vara ganska jobbigt, speciellt för pappa som gärna också skulle villa vara med dig på kvällarna. Pappa får inte ens ge dig tuttflaska om du råkar vara på det humöret och fast vi sitter bredvid varandra i soffan så kan du bli ledsen om du är i pappas famn istället för min. Fast du sällan skriker så skriker du myyyycket och högt när du väl gör det. Vi skulle behöva öronproppar och ibland tror nog grannarna att vi håller på att tortyrera dig. Imorgon ska jag vara borta hela kvällen och jag hoppas verkligen att du inte ska skrika hela kvällen med pappa.

För det mesta är du dock en solstråle och är bara ledsen om du är trött eller hungrig. Du är lätt att ta med vart som helst och du sitter lungt i famnen och älskar att titta på folk och saker omrking dig. PÅ fredag var vi hos min kompis med några andra på vinkväll och du sade inte ett skvatt på hela kvällen, bara log och var snäll.

För att fira var vi igår på brunch till stockmanns Fazer. En bra och prisvärd brunch som vi verkligen kan rekommendera.

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s