Sista dagen

Så är det sista dagen på jobbet. Och kan inte säga annat än att det känns bra. Har firat mina avsked, först på fredagen på jobbet med skumpa och saltiga bitar. Fick fina presenter (smycken i peruanskt silver), en stor bukett blommor och fina tal hölls. Det var både stämningsfullt, rörande och roligt.

WP_20150206_010 WP_20150206_015 WP_20150206_022 WP_20150206_029

På lördag firade jag mitt avsked för alla mina nära och kära här i Peru. Hade hyrt terassen på Victoria bar, ett gammalt kolonialt hus, som omvandlats till en resto-bar. Det var en otroligt varm kväll och vi var ca. 25 stycken som hade en helt jätterolig kväll och natt. Hade förbeställt flera kannor med chilcanos, både klassiska och med Maracuyá och en massa olika plockmat. Det var helt otroligt roligt och jag var hemma vid fyra. Hade på inbjudan skrivit att festen börjar kl 21, men i typiskt peruanskt vis var ingen ännu på plats då (inte ens jag sjäv), de första gästerna kom runt 22, och de sista kom kl. 01. Haha. Vet inte hur jag ska klara av Finland i det avseendet, där fester börjar kl 18 (en gång när en kollega hade en fest som sku börja kl 18 så hade en massa peruaner frågat om det är frågan om en lunch, haha). Anyway, kulturskillnader… Som den tönt jag är glömde jag totalt att ta bilder, men fick några dåliga mobil bilder skickade till mig.

Despedida 3 Despedida1 despedida2 despedida4 despedida5På söndagen slappade jag bara vid poolen, åt ceviche, och försökte få någon ordning på mina kappsäckar. WP_20150207_005I går kom några av mina närmaste vänner till mig på några öl och i dag ska jag ännu gå på en middag, och sen är jag reday to go. Imorgon ska jag packa hela dagen (och kanske ligga vid poolen om jag hinner), och på kvällen går flyget.

WP_20150209_012 WP_20150209_015 WP_20150209_017Och i dag är det sista dagen i det orange huset.

WP_20150209_003

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s