Suck av lättnad

I går kom min landlord till lägenheten för att kolla om allt är som det ska för att kunna lämna tillbaka garantin. Detta har varit ett av mina största orsak till stress och ångest eftersom det i Peru ofta är så att lägenheten måste lämnas tillbaka i minst lika bra skick som när man påbörjade hyreskontraktet. Har hört skräckhistorier om hur folk i stress måste måla hela lägenheten, köpa nya möbler, byta golv osv bara för att landlorden hittat något minimi fel. Vår lägenhet är i princip i gott skick, men efter två år finns det ju saker som kanske inte ser perfekta ut. Och eftersom jag i min naivhet inte fattade att sätta i kontraktet att lägenheten inte varit i helt perfekt skick från början, så gick jag omkring och var rädd att alla små skavanker, som redan fanns där, ska skyllas på mig.

Nå det var ju inte alls fallet! Min landlord, som bara har bott utomlands (i Peru bor han hos sin mamma, vilken 38 årig singel man gör inte det…aaah, latino kulturen, gotta love it) och jag tror att han inte fattat hur peruanska landlords brukar bete sig, för han sade ingenting. Jag var helt förberedd på att hela lägenheten måste målas. Plus att jag var säker på att jag måste köpa nya stekpannor, kastruller och sånt som slitits, för att inte tala om reporna i golvet jag skrev om tidigare, men nej, jag får hela garantisumman tillbaka!!! Hallelujah!

En sten har fallit från mitt bröst, och jag blev så glad så jag nu lovade honom att jag ska försöka hjälpa honom att hitta någon ny hyresgäst. Fast jag ska inte ropa hej ännu, får pengarna först på söndag…

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Suck av lättnad

  1. jeanetteohman skriver:

    Gudars vad skönt. Hörde motsvarande skäckhistoria här i LA där det dessutom handlade om en skitstor lägenhet med skyhög hyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s