Shopping, fest och strand.

Elina stannade hela veckan och vi passade på att bl.a. Åka till marknaden Polvos azules för att shoppa lite. Som jag sagt förut är Polvos Azules en mega inomhus marknad som säljer ALLT. Allt från kappsäckar till skor till klänningar till pirat DVD:n, och det var precis allt vad jag köpte: en ny kappsäck, ett par nike träningsskor, en klänning och hela sex and the city serien på dvd.

WP_20150122_002

Sneakers, sneakers everywhere.

WP_20150122_003

Och det var bara en liten koppi av flera hundra, och det här är bara en gång av tiotals.

WP_20150122_004

Sen satt vi i trafiken i över en timme tillbaka hem. Något jag INTE kommer att sakna.

På fredag firade vi min chefs födelsedag och en massa bekanta och halvbekanta var lika ledsna över att jag ska åka (eller de låtsades vara det i alla fall, hehe). Så fick förklara historien tusen gånger om hur det är en bra sak, jag fått mitt drömjobb osv. Det var för övrigt en helt sjukt rolig fest, vi dansade till afroperuansk musik, drack chilcanos och hade the time of our lives.

WP_20150123_010

Cajón Peruano.

WP_20150123_015

Fina människor

På lördag morgon var vi fyra flickor som styrde kosan söderut till stranden Punta Hermosa. Punta Hermosa ligger ca 40 km. Söder om Lima och är en populär strandort. Speciellt populär bland med surfare.
Vi bodde på ett litet hostell, låg på stranden och stekte oss, åt gott och så gick vi och dansade på den kända nattklubben “El Dragon del Sur”. Folk från Lima flockar till den nattklubben och vi ville se what all the fuss was about. Och blev faktiskt väldigt positivt överraskad. Dansade salsa tills fötterna blev sjuka och så gick vi och sova. Själva huvudstranden vid Punta Hermosa är inte så mysig, och SÅ.MYCKET.FOLK. Tur hittade vi en mindre strand rätt så nära, var det var lite lugnare.

WP_20150124_007

Som vanligt var det helt galen trafik, alla ska till stranden, så passade på att fota Lima från taxi fönstret

WP_20150124_009

Fötter i het sand.

WP_20150124_023

Vad är en dag på stranden utan en Limonada Frozen. Fryst lime saft.

WP_20150125_003

Tog paus mellan dansandet och tittade ner på dansgolvet.

WP_20150125_012

På söndag var det MYCKET folk på stranden, som tur hittade vi en mindre och lugnare.

WP_20150125_011

Vad jag kommer att sakna mest. Maten, maten, maten!

WP_20150125_008

En lite lugnare strand.

WP_20150124_017

Igår flyttade jag ut från min lägenhet på Calle Francia. Kan inte fatta att jag kom till Peru med en kappsäck och nu har jag tre stycken proppfulla, plus att jag donerat minst lika mycket stuff. Galet. Så nu bor jag i Barranco i en kompis lägenhet. I dag ska jag träffa min land lord och vi ska gå igenom allt.

WP_20150126_003

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s