Första avskedet

Elina och jag träffades för första gången i februari 2011. Det var min andra gång i Peru och praktiserade på ambassaden. Elina jobbade då på ambassaden och var min praktikhandledare. Vi klickade genast och hon har definitivt varit en av mina bästa vänner sedan dess.

Under åren som gått har hon flyttat till den lilla bergsstaden Huaraz, där hon bor med sin bergsguide till man och deras treåriga dotter. De lever ett naturnära liv uppe vid de snötäckta Anderna, köper sin mat på marknaden, sköter om svärmors marsvin som hon föder upp för att äta och så har de en turistbyrå och ett par små hotell. På fritiden klättrar hon i berg, helst ingen under 6000 meter. Jag har skrivit om henne förr, och har också hälsat på henne i Huaraz.

I morse klockan sex kom hon till Lima, efter 8 timmar buss från Huaraz, och plingade på min dörr. Hon ska nämligen åka till Argentina ikväll. Hon hade en enorm och tung ryggsäck med sig, som visade sig innehålla mest pås-mat, eftersom hon ska på en 20 dagar lång vandring i Patagonia. Ja, ni ser, vi är verkligen annorlunda. När jag var i Argentina gick jag från biffrestaurang till biffrestaurang och drack flaska efter flaska av himmelskt rödvin. Men trots våra olikheter är vi ändå otroligt lika.

Vi sågs varje gång hon var i Lima och åt nästan alltid sushi och drack vitt vin. Så även i dag.

WP_20150120_003

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s