Känns bra

Vet ni, det jag skrev sist om hur jag ska kunna åka härifrån, ja alltså det känns inte alls så mera. I går frågade en av mig hur det nu känns att åka. Och mitt svar var: bra. Att det känns bra med det nya jobbet är ju en självklarhet. Men jag är liksom inte så ledsen att åka bort från Peru. Egentligen. Kanske är det faktumet att jag under de senaste tio åren flyttat utomlands sex gånger, och tre gånger har varit till Peru. Jag känner liksom att Peru försvinner ju ingenstans. Blir min saknad för stor tillbaks så är det väl bara att komma tillbaks. Eller?

Peru är ett fantastiskt land på så många olika sätt. Människorna, landskapen, maten, musiken, för att bara nämna några saker. Men jag har ju skapat de bästa minnena och upplevt så fina saker, så det känns som rätt tid att gå vidare. Sätta minnena i en fin plats i hjärtat och börja skapa nya minnen. Lämna festen när den är som bäst, ni vet… Är det inte det som livet går ut på? Att uppleva så mycket som möjligt så att man en dag som gammal kan sitta i sin gungstol och tänka tillbaka på alla de fina minnena man har samlat på sig. Jag tror att jag nog alltid kommer att se Peru som mitt andra hemland. Jag har upplevt både studier, praktik och jobb här. Från ungdom till vuxen liksom. Tillsammans nästan fyra år över en åtta års period. Men jag kommer att flytta hem hem, och det känns bra. Jag säger åt de flesta här att det känns sorgligt och att jag är ledsen att åka, men det är egentligen inte alls sant för det känns faktiskt jättebra!

Och jo, jag kommer att sakna mina vänner här. Det är ju klart. Men så här tänker jag: de vänner som är riktiga vänner hålls i mitt liv på ett eller annat sätt i alla fall. De som inte hålls i mitt liv var nog inte riktiga vänner och då spelar det ju ingen roll.

Jag tror inte att jag kommer att bo i Finland i resten av mitt liv. Jag är en rastlös själ och jag måste vidare. Men i några år ska jag nog göra det, och det känns skönt.

InstagramCapture_58ae4782-29c3-4d4c-96ef-15e59f276486-1

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Känns bra

  1. Johanna skriver:

    jadå har man flyttat mycket känns det på ett helt annat sätt att komma full circle och flytta tillbaka. lugnare liksom… och roligt att kunna upptäcka sitt hemland med samma öppenhet som när man är ute och reser. Välkommen hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s