11.2

Nu har jag fått ett datum för min avfärd, 11.2.2015. Mindre än en månad alltså! Vill donera de mesta av mina grejer så tog tag i saken med en gång och skrev till en välgörenhetsorganisation som sedan donerar vidare till behövande familjer. Hade ett skrivbord, en liten bokhylla, en massa kläder, lakan, handdukar och lite köksgrejer som jag ville bli av med. Skrev dem i torsdags med tanken att kanske de då om ett par veckor kan hämta mina grejer. På fredag stod de utanför med en lastbil. Så också de få saker som jag säljer; satte upp en annons på torsdag och blev av med det mesta på fredag. Så nu har jag det undanstökat. En del saker i Peru går så enkelt. Känns som att liknande saker i Finland skulle ta en evighet. Andra saker här är igen så galet svåra. Som då jag för några dagar sedan skulle hjälpa en icke spanska talande kompis att köpa en ny tablet. Från det att vi gick in i varuhuset och var klara med köpet tog det två timmar efter alla olika köer, lappar som skulle fyllas i, betalningar i olika kassor mm.

Jag försöker njuta av mina sista veckor här. Var till stranden i går. Tog en taxi till stranden El Silencio ca 40km söder om Lima. Det var en het dag så vi var inte precis ensamma på stranden om vi säger så. Inte den mysigaste av stränder, men det gick. Så försöker jag äta så mycket seafood och sushi som jag bara kan. Har också bestämt att nu får jag gå på så mycket massage, manikyr och pedikyr som jag vill, och så får jag ta taxi till och från jobbet när jag vill. För väl i Finland är det nog slut på det.

beach

För att göra min flytt lite svårare så måste jag lämna min egen lägenhet redan i slutet av denna månad. Som tur får jag bo hos en kompis de övriga 11 dagarna tills jag åker. Och det jobbiga här i Peru att man måste lämna hyreslägenheter i typ bättre skick än när man flyttade in. I vardagsrummet finns det några repor i golvet, och jag är säker på att de fanns där när jag flyttade in. Men dum som jag var satte jag det inte in i kontraktet, så nu angstar jag för att jag kommer att måsta betala för det. Suck alltså.

Försöker också planera något sorts “going away party”. Kan inte ha det hemma hos mig eftersom jag flyttar, men tänker mig kanske Sukha Buddha lounge. En trendig lounge bar med goda drinkar och god mat, där man får boka olika utrymmen…

Så är jag ganska säker på att jag har bihåleinflammation också. Borde kanske göra något åt det…

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s