Chifa

I Peru finns en liten kinesisk minoritet, som kom till Peru i slutet av 1800-talen och i början av 1900-talet. Det finns t.o.m. ett litet ”kinatown” här i Lima. Dessa kineser började sakta men säkert öppa restauranger i Peru (de första ca. 1920) och i brist på kinesiska råvaror började de kocka allt mer och mer med peruanska varor, och så uppstod den kinesisk-peruanska fusionen Chifa. Det finns massor av chifas i Lima. Nästan på varje hörn. De är oftast rätt så billiga och simpla restauranger och kvaliteten varierar men de flesta jag ätit på har varit riktigt bra. Jag älskar ju peruansk mat och jag älskar ju asiatisk mat, perfect combination. Vet inte varför det tog så här länge, men har förs nu upptäckt chifan bara två kvarter från var jag bor och måste säga att den är helt super. Så god mat! För 10-12 soles (ca. 2,60-3,30€) får man en nudelsoppa tillförrätt och en huvudrätt av eget val (de har över 40 aternativ på menyn). Det vattnas i min mun av att bara tänka på det, kanske jag går dit på middag.

chifa

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s