Jul?

Trots att jag är en julmänniksa som älskar julen och allt som har med julen att göra (har ju födelsedag på självaste julafton) så tyckte jag det kändes lite väl tidigt av Wong att sätta ut allt detta julstuff redan nu. Dessutom blir det ju bara varmare och varmare här, solen skiner mer och mer och sommaren är på väg, så det är rätt så svårt att få genuin jul-fiilis. Tur åker jag ju hem över jul, tre veckor. Lyx!

jul

Sen en helt annan grej. Europeiska filmfestivalen pågår, typ alla europeiska länder bidrar med någon film, även vårt kära Finland med filmen Betoniyö. Filmerna visas på olika ställen i Lima (eller i hela Peru egentligen) och det är gratis inträde. Gick själv inte med i lördags då ett gäng gick och såg den finska filmen men fick höra att tyvärr var filmen allt för ångestig, slö och händelsefattig för att funka för en latinopublik och en stor del bara gick långt innan filmen var slut. Filmen är säkert bra på sitt sätt, har inte sett den så kan inte säga, men tyvärr funkar inte finsk melankolik och ångest här. Synd.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s