Washington

Sitter och dör av trötthet hemma, landade i Lima kl 4 i morse efter en fin vecka i Washington D.C. Mellanlandade i Miami vilket betydde att inget av flygen var särksilt långt (Miami – Lima tar fem timmar) vilket betyder att jag inte sov. Anyway, var på kontoret kl 9 och nu sitter jag och försöker att inte somna.

I Washington gick allt bra på alla sätt. Först tre dagar skolning som gick jättebra och så tre dagar turism i min kompis Baracks hemstad. Verkligen en fin stad, lugn men har allt, grön med parker överallt, enkelt att gå omkring (bor man i Sydamerika är det inte en självklarhet), massor med mysiga restauranger och caféer, och är man i USA så måste man ju tala om shoppingen. Så billigt. Det var ett av mina måsten (efter vita huset) att få åka till en riktig American Mall, och det gjorde jag också. Shoppade bara lite för mycket, bara lite.

Under veckan där hengade jag i Wardman park, där jag bodde på snoffsiga Marriott och så flyttade jag till centrum (har inte riktigt råd med Marriott själv). Gick mycket omrking i vackra Georgetown och satte sprätt på för mycket pengar (men pengar är ju bara pengar, eller hur?). Vädret kunde inte ha varit batter, sol, blå himmel och varmt.

DC2

Med kolleger på drinks

DC3

världens godaste ostkaka (pistach)

DC4

Hello Mr. President.

DC5

Hängde lite på mina kompisars Baracks och Michelles bakgård

DC6

Capitol Hill

DC7

Down town

DC8

Små söta kyrkor lite här och där

DC9

Det var svårt att fånga Georgetowns mysighet på bild.

DC10

My ride

Så en lustig grej: när jag på söndag skulle ta en taxi till flygfältet så bad jag hotellet beställa en till mig. Döm om min förvåning då jag kommer ut och en svart limousine står och väntar. Jag ba…eeeh, alltså en vanlig taxi duger, men de påstod att det kostar samma, så åkte med den den en timme långa resan till flygfältet, lite skojigt.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s