Bakelse

I Peru finns det generellt inte gott godis. Godishyllorna är som skämt jämfört med prismas godishylla och allt godis är ofta importerat och dyrt eller jätteäckligt. Det de däremot är bra på är bakelser, tårtor och kakor. Alla små caféer, bagerier och t.o.m. stora supermarketar säljer alla världens fina bakverk, och de bakas oftast på plats och ställe. I går åt jag lunch på caféet Don Mamino, och deras kak-disk var bara to die for. Så innan jag gick ut var jag ju tvungen att köpa en bakelse.

maracuya4

Det blev en Maracuya bakelse, och ärligt talat var det något av det godaste jag har ätit i mitt liv.  Maracuya mousse blandat med vitchoklad. Bakelsen, som inte var liten, kostade ca. 1,5€. Det bästa är att de använder färksa frukter i bakverken, som just Maracuya, Granadilla, Chirimoya och Lucuma, eller varför inte jordgubbar. Till er som inte vet vad Maracuya, Granadilla, Chirimoya och Lucuma är säger jag bara: synd för er, synd för er…

maracuya 2 maracuya1 maracuya3

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bakelse

  1. katarinawohlfart skriver:

    Nåväl. Jag gillar bakelser men hade svårt för Maracuya. För surt för mig. Men det vågade jag inte säga till min sambos faster som älskade Maracuya-bakelser och hade det som hembakt tårta för minsta lilla firande. Och vid det här laget vet du hur mycket det firas.. Jag har ätit Maracuya för resten av mitt liv och kan utan att skämmas avstå.

  2. katarinawohlfart skriver:

    Måste säga en sak till och där är att alfahores är mina favvisar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s