Val – besviken

I dag är det kommunal val i Peru, var också Limas borgmästare väljs. Susana Villaran, som hittills varit borgmästare, ställer upp för omval och hennes största rival är Luis Castaneda från partiet Solidaridad Nacional.

Susana Villaran har varit kanske den mest transparenta och ärliga politikern Peru någonsin har haft. Hon har jobbat effektivt emot korruption, satt korrumperade tjänstemän på sin plats, alltid varit transparent och ärlig. Däremot har hon kanske inte fått så mycket gjort för Lima. Hon har gjort forsök att förbättra trafiken och den informella arbetskraften men inte riktigt lyckats. Under hennes tid har brottsligheten i Lima avsevärt ökat och folk är så där generellt inte så nöjda med henne, även fast hon

Luis Castañeda är en politiker som kopplats till korruption, droghandel, maffian mm. Han har varit Limas borgmästare tidigare då han gjort skumma betalningar till så kallade spök företag, och en stor del av hans kampanj pengar sägs vara olagliga pengar. En stor del av tjänstemännen runt honom har blivit beskyllda för korruption och Castañeda sägs ha stödet från alla de största ”bovarna” i landet, dvs. drogkartellers ledare, maffia ledare osv. T.o.m. hans slogan ”roba pero hace obra” betyder ordagrannt: ”han stjäl, men han bygger”, dvs. han medger att han stjäl från folk men att han också får saker gjort. Galet.

Satte précis på TV:n och gissa vem som överlegset leder? Luis Castañeda. Blir så besviken på det peruanska folket. Hur kan saker och ting någonsin bli bättre om man väljer en sådan person till en stads borgmästare? Suck och stön.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Val – besviken

  1. katarinawohlfart skriver:

    Ja du, varför väljer vi som vi gör, är alltid frågan.. Vet inte om svenska folket är så mycket bättre där vi har valt in SD. Kanske väljer man efter sakfråga, dvs han har en enskild bra sakfråga. Sitter precis och läser om Madre de Dios i det nya numret av Camino och ja, varför förstör man stora delar för att tjäna inte så särskilt mycket pengar när det finns andra möjligheter. Kort sikt är väl det människan tänker på.. Sen är det ju vissa grundläggande filosofier som slår genom. Ju mer staten styr och blandar sig i. Desto mer motsträvigt folk, vissa gånger. Men detta är ju såklart bara rena spekulationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s