Räkningar

I

Varje gång en ny månad börjar så måste en massa räkningar betalas. Att betala räkningar i Peru är inte det lättaste. Nätbank existerar, men man kan inte betalar från bank till bank, vilket betyder att jag måste betala alla räkningar över disken i banken. Det kostar inget extra, så det är på det sättet helt okej, men köerna är oftast långa eftersom jag ju inte precis är den enda som går igenom den processen. Så kan man inte heller betala från en bank till en annan bank över disken, så måste alltid gå till den banken där räkningsgivaren har konto. T.ex. hyran måste betalas i den bank där hyresvärden har konto osv.

Alla räkningar kan inte betalas på banken, utan en del (t.ex. el räkningen) måste betalas hos så kallade bank agenter. En bank agent är t.ex. ett apotek eller en kiosk som har som extra service att ta emot betalningar för en bank. Så när jag betalar mina räkningar så går jag först till scotiabanck och betalar hyran, sedan till Banco de Credito för att betala internet, och sedan till en kiosk som är agent för Banco de Credito för att betala el räkningen. Utöver detta måste ännu vatten räkningen betalas till vår dörrvakt, men bara till dörrvakten José, inte till Felix. Så man måste passa på och betala då Jose är på jobb.

Vardagen i Peru blir aldrig tråkig i alla fall…

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s