Dagen

Dagen började med att jag som vanligt stod vid kvartershörnet och väntade på min buss. Finns två bussar som går förbi, den lila och den gröna, jag åker i den gröna. Bussen var som vanligt fullare än proppfull men jag lyckades tränga in mig. Vi hann åka bara några hundra meter tills bussen gick sönder och alla passagerare från min proppfulla buss skulle tränga in sig i en lika proppfull buss som kom bakom. Mission impossible men det lyckades.

torsdag1

väntar på att förflytta oss från buss till buss

Nu på eftermiddagen kom det en stor hög med människor som ställde sig utanför byggnaden där jag jobbar för att protestera emot ett gruvföretag som har kontor några våningar ovanför oss. Flera hundra människor som skrek och situationen blev så hotfull att vi varken fick gå ut eller in från byggnaden under ett par timmar. Kravallpoliser kallades på plats mm. Visade sig att gruvföretaget, som är i konkurs, inte betalat lön åt sina redan underbetalda gruvarbetare, så är nog för protesten, fast det stundvis kändes lite obehagligt.

torsdag2

Ett par kravallpoliser var ännu kvar då jag gick hem

Nu har jag precis kommit hem och ska gå på ett yoga pass till gymet.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s