Tillbaks!

Hallå, jag är tillbaka. Tappade lite blogginspirationen ett tag, och så har jag haft ganska mycket jobb (minister+ företagsbesök nästa vecka) och så åkte jag till Finland förra veckan på en jobbgrej och hade galen jetlag där i några dagar och nu har jag precis kommit tillbaka och har galen jetlag här.

Innan finlandresan vet jag inte ens vad jag gjorde. Men det vanliga tror jag, jobbade och levde livet som normalt antar jag. I Peru hade vi just innan jag åkte en jordbävning på 6.6, obehagligt.

I Finland hann jag henga med familjen i två dagar och träffade några fina vänner under en kväll med mycket bubbligt, prat och skratt.

friends

Resten av dagarna tillbringade jag med mina kolleger från hela världen. Det kändes riktigt bra och roligt, fast vi hade väldigt långa och tunga dagar dagar. Finpro har förnyat sig, jag har en ny titel, vi har en ny logo och rätt så snart nya arbetsuppgiter. Om någon är intresserad kan den läsa mera på http://www.finpro.fi

En kväll gick ”Americas” teamet ut och äta, dvs. Alla från kontor i Amerika, Nord och Syd, vi gick till Seahorse. Alla beställde stekt strömming, jag täcktes ju inte vara annorlunda så gjorde det jag med. Och det var ju riktigt gott! Till efterrätt blev det frusna tranbär med karamell sås.

karpalo

strömming

Vid ett tillfälle stod jag och talade med kolleger från kontoren i Mexico Ciy, Sao Paolo, Lagos och Moskva. Städernas invånarantal kom på tal, Mexico City 25 Miljoner, Sao Paolo 20 Miljoner, Lagos 20 Miljoner och Moskva 12 miljoner, Lima kändes som en fnutt stad med sina 10 miljoner. ”Ååh, bara 10, ja det är ju inte så farligt”, sade de. För att inte tala om Helsingfors. Vår huvudstad visade sig verkligen från sin finaste sida med sol och fint väder men herre du milde den staden är tyst. När vi gick genom stan kl 21 på kvällen efter en middag tror jag vi mötte två andra personer.

Torg

Innan jag åkte till flygfältet hann jag träffa mamma på lunch och lite shopping.

skumppa

Nu är klockan 18 på fredag kväll och jag tror jag ska gå och sova (igår somnade jag den här tiden och vaknade kl 3 på morgonen). Min kappsäck blev i Madrid och jag hoppas verkligen på att jag får den imorgon.
Börjar förresten bli van med att åka över Atlanten, 12 timmar i flyg känns inte alls så farligt längre.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s