Gaston Acurio

Igår satt vi alltså på den lilla mysiga puben Brew Wicks, i Barranco, puben är minimal och människor får trängas för att rymmas in. Vi hade turen att ha fått ett bord. Mitt i allt klampar ingen minde än själva Gaston Acurio in i puben.

Det är svårt att exakt förklara vem Gaston Acurio är och vad han gjort för Peru, och vad han representer men jag skall försöka. Gaston Acurio är en peruansk kock, men han är så mycket mera än det. Han är den person som satt den peruanska gastronomin på kartan, och via det satt hela Peru på kartan. Han äger flera restauranger i Peru men också flera peruanska restauranger ute i världen (London, Madrid, New York etc). Hans restaurang Astrid & Gaston (i Lima) har figurerat på topplistor v världens bästa restauranger i flera år, och är på plats 17 i årets ”Worlds 50 best restaurants”.

Han har flera matprogram i flera olika länder och anses vara en av de bästa och mest innovativa kockarna i världen. Han är en ambassadör för peruansk gastronomi och för hela Peru. Peruanerna ser honom som en superstjärna och vid sidan om Mario Vargas Llosa kan han nog räknas som en av de mest kända Peruaner som finns.

Så såklart var jag ju tvungen att ta en selfie på oss. Verkligen stort att träffa honom!

WP_20140713_002

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s