Veckan

Denna blogg har tydligen blivit en veckosluts blogg. Har liksom helt enkelt inte tid eller ork att skriva under veckan. Så är det bara.

Här kommer hela veckans ”vad jag gjort”.

Det goda med att vara god vän med finlands konsul (förutom att hon är en superduper människa; rolig, smart och allt det där) är att man ibland får följa med henne som avec på olika fester. På måndagen var det italienska frisörerna, far och sån, Francesco och Salvatore som öppnade en ny salong. Alla Limas hipaste, kändaste och snyggaste människor var på plats. Festen hölls i Barranco (var annanstans) på gatan utanför salongen. Stans coolaste DJ spelade music och det bjöds på skumpa, vin och peroni.

BildBildBildBild

På tisdagen gick jag och Tarja och äta till restaurangen Osaka. Japansk-Peruansk fusion. Tarja hade tjatat länge om att hon vill gå dit och äta och att hon vill bjuda mig, så jag satte verkligen inte emot. Restaurangen hade högre än höga förväntningar att leva upp till eftersom varje resencion jag läst hade gett den fem av fem. Nå, levde den upp till förväntningarna? (vi är ju i Peru) så JAAAAA!!! Kan ärligt talat säga att det var den godaste sushin jag hittills ätit och överlag den godaste maten någonsin. Är ni nån gång i Lima så är Osaka definitivt värt ett besök.

BildBildBildBildBild

På onsdagen var det vappen. Här firas det inte så mycket men vi skålade i alla fall i skumpa på jobbet och efter jobbet var vi fyra glada bastubadare som tog oss till ambassadörens residens för att bada bastu. Vi hade en helt galet rolig kväll med bastu, pool, mat och dryck. Kvällen döptes till ”nuorison saunailta” eftersom deltagare (förutom ambassadören) var under 30. Efter sju timmar av bastu, simning, ätande, drickande, pratande och skrattande tog vi oss hem vid ett tiden på natten. 

BildBildBildBildBild

Bild

I dag har jag ätit en god lunch med goda vänner, tagit en timmes massage och träffat en kompis för en bit tårta på ett mysigt café. Nu blir det snart sovdags.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Veckan

  1. Johanna skriver:

    Veckosluts blogg eller ej alltid lika roligt att läsa! Hoppas på en nuorison saunailta när du är här men wait…jag har inte ålder! Ha det bra vi måste fixa träffis när du är här på semester! Xx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s