Mario Testino

Jag tror att ganska få människor vet att en av världens mest kända mode- och kändisfotografer heter Mario Testino och att han är Peruan. Han har bl.a. fotat alla stora supermodeller som Kate Moss, Gisele Bundchen, Heidi Klum. Han har fotat för varje stor tidning som Vogue, Elle, V. Han har fotat alla känidsar, några exemepl är Madonna, Brad Pitt och Kate Winslet. Han är också kungligheternas favoritfotograf. Han var den sista fotografen som fotade Prinsessan Diana och också den fotograf som tog Prins Willams och Kates oficiella förlovningsbilder. På senaste tiden har han fotat mycket i Peru, speciellt människor i peruanska folkdräkter.

Sedan 2012 har han ett litet museum här i Lima (i Barranco såklart, var annars) där en del av hans bilder hänger. Gick dit i dag, ett mysigt litet museum, inträdet var 15 soles (ca 4€) (alla inkomster går till att främja kulturarbete i Peru). Verkligen värt ett besök om man råkar befinna sig i Lima.

BildBildBildBildBildBildBild

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s