väder och väder

Hälsingar från ett snorigt huvud. Få saker jag hatar så mycket som att vara förkyld. Med en chef på semester och jag ensam på kontoret är sjukdagar inte ett bra alternativ just nu. Anyway. Har tänkt på hur lustigt det är det här med väder i olika delar av världen.

I Finland väntas det på sommaren, man har haft några fina dagar, det har suttits i solen och njutits, bara kortärmat på sig, solglasögonen har tagits fram osv. Det har varit sommar, och kanske en så där 16 grader?

Här har man utlyst vintern. Sandaler har bytts till stängda skor, man har jackor på sig, alla butiker har tagit bort klänningar och toppar och satt ut halsdukar, tröjor och stövlar. Det har varit vinter, och på dagarna är det kanske en så där 24 grader.

Hur lustigt är inte det egentligen? När jag talar med mamma och frågar om det är varmt säger hon JAAAA! Och när hon fråga om det är varmt här säger jag NEEEEJ! Och då är det mycket, mycket varmare här fortfarande.

Även jag har gått med i det här att tro på att det är vinter nu. Använder inga sandaler längre, har halsduk och jacka, och tycker att det är helt okej. Får se vad det är för väder i Finland i juni då jag är där. Kanske jag komme tycka att det är vinter…

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s