Centro

Hola amigos,

sitter på mitt favvocafé och dricker en camu camu juice. Visste ni att camu camu, som växer längs med amazonas flodens kanter är det bär med mest c-vitamin i hela världen. Där lärde ni er något nytt.

Jag ska egentligen berätta om gårdagen. Det var helg här i går och jag och Marika tänkte att det kunde ju vara roligt att åka till Limas centrum och gå omkring. Som jag skrivit förut är ju Limas centrum inget egentligt centrum, bara en stor stdasdel där staden grundades, där presidentens palats finns. ”Gamla stan” ligger där. Så det historiska centrumet är de ju nog, blandat med en massa annat. En stor och galen stadsdel. Det känns alltid som att man kommit till en annan värld då man åker dit. Färgerna, dofterna, smakerna…ja allt är bara så annorlunda där. Det är också handlarens paradis; gata efter gata efter gata med butiker som säljer allt från kläder till möbler, djur till bilringar, mm. En hel gata är alltid dedikerad till en viss sak; t.ex. så finns det en gata där det bara säljs skor, en annan med bara glasögon, en tredje med bara hundvalpar, en fjärde med bara bilbromsar osv. Tyvärr räknas stadens centrum till ett av de arligaste distrikten. Speciellt om man är blond och blåögd ska man nog hålla sig till de större gatorna.

Nå, det visade sig inte vara en bra idé att åka dit. Det verkade som att precis alla som stannat i LIma över påsken var där. Trafiken var hämsk. Vi var med bil, hittade ingen parkeringsplats, satt fast i en och en halv timme i trafikstockning innan vi kom fram, och så lika länge tills vi kom ut ur centrumet. Men vi fick några fina bilder i alla fall. Och vi såg ju en del från bilen, så det var ju bra. Men vi lyckades alltså inte stiga ut ur bilen alls.

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s