Påsk!

Hej påsk, hej fyra lediga dagar, hej ett tomt Lima. På påsken åker alla bort, staden är tom. Jag har stannat kvar, dels för att jag åker till Ecuador rätt så snart, dels för att precis allt är fullbokat, det finns inte ett ledigt hostell, hotell, stuga, spilta utanför Lima. Men bra så här. Jag ska ta det väldigt lungt.

I går träffade jag upp Lina på den argentinska restaurangen patagonia. Hade helt glömt bort att den finns. Lima är ju mera känt för fisk och skaldjur, men på Patagonia får man SÅ gått kött. Kuriosa: Jag och Lina åkte till Argentina tillsammans för tre år sedan. I en vecka åt vi de godaste biffar jag någonsin har ätit. Biffen igår var inte fy skam den heller.

Det är lustigt hur peruaniserad jag blivit (eller latiniserad). Säger alltid åt mina peruanska vänner ”Puntuales porfa”, dvs. att de ska komma i tid. Orkar inte sitta och vänta. Gissa vem som alltid kommer för sent nu förtiden? Yep, jag. I går var jag 20 minuter försenad, och restaurangen ligger en kilometer från var jag bor. Förra veckan var jag 30 minuter försenad då jag skulle träffa en annan kompis (fast det skyller jag på trafiken). Anyway… måste försöka förbättra på det.

Nu sitter jag på La Mora, cafét på hörnet, och har precis beställt in en smörgås med Avocado, Ost och Hummus (måste balansera ut köttätandet igår) och en kaffe såklart.

Bild

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s