Feria

Veckoslutet har gått i internationella tecken. San Isdiro, stadsdelen där bl.a. finlands ambassad ligger (och där jag jobbar) ordnade för tredje året en internationell mässa ”San Isidro abre sus puertas al mundo” (San Isidro öppnar sina dörrar till världen). Nästan alla länder med ambassad i Peru var på plats. Yours truly stod vid finlands stand, såklart, var vi bl.a. hade karleska piråger med äggsmör, rågbröd med smör, angrybirds suddgummin och pennor, en massa mumin grejs att titta på, marimekko bordsdukar, iittala vas mm som dekoration. Många länder hade också uppträdanden, så även Finland med sin kör las Brujas del norte (häxorna från norr). Yours truly är ju en häxa. Vårt uppträdande gick jättebra, scenen var enorm och minst 500 personer i publiken. Ett riktigt roligt event där en massa kulturer blandades och alla bjöd på det bästa från sina länder. Cubas stand var populärt, de sålde mojitos. Argentina hade vid, så även Syd Afrika, Egypten hade Shawerma, Indien sålde smycken och schalar spanjen jamon serrano osv.

BildBild

Bild

Finlands ambassadör Juha höll ett välkomsttal (alla ambassadörer gjorde det). Det där var även scenen där vi uppträdde.

BildBildBildBildBildBildBildBildBild

Bild

Bild

vid några tillfällen sjöng vi även i standen, och fick massor med publik.

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s