Puerto Maldonado

Efter en till natt i Cuzco flög vi till Puerto Maldonado, en stad i Amazonas djungeln. Flyget tog bara ca. 30 minuter från Cuzco. På flygfältet var vår guide Paul (mer känd som jungle Paul) emot oss. Jag hade blivit rekommenderad en djungel lodge kallad Inotawa Lodge. Lodgen låg verkligen MITT i djungeln. Först åkte vi en timme med bil och sen en och en halv timme båt längs med Tambopata floden. Lodgen var bygd av bambu och hade ingen electricitet. På kvällen lystes hela platsen upp med lyktor och levande ljus. All mat var inkluderad i vår tour och det var SÅ god mat. Och frukterna… ja, om vi säger så här, om man aldrig ätit en frukt i djungeln så har man aldrig smakat på en riktig frukt. 

Från lodgen gjorde vi många olika utfärder. Gick på en nattpromenad, såg apor, såg världens störta gnagare Kapybaran,spindlar av olika slag (t.ex. en tarantella), papegojor och fåglar av olika sorter mm.

Djungelns ljud är otroliga. När man ligger i lodgen på natten och lyssnar på allt vad som rör sig utanför. Nästan så det är lite kusligt. Ibland tyckte jag också att jag hörde något innanför. Men det var ju så mörkt så man såg inget. Vår sista morgon steg vi upp kl 5. Mamma och jag hade haft en banan i vårt rum och när vi vaknade så såg vi att någon/något hade ätit stora bitar av bananen. Vem eller vad det var vet vi inte. Tur var det vår sista natt i lodgen. Om någon av er läsare någon gång kommer till Peru så kan jag varmt rekommendera Inotawa lodge för ett perfekt djungel äventyr.

BildBildBild

BildBildBildBildBildBildBild

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

 

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s