Chincheros

Efter att ha varit i Cusco en hel dag så tog vi oss genom den heliga dalen till Ollantaytambo. Jag lyckades redan från flygfältet i Cusco nappa en bra taxikusk som hade koll på olika saker vi kunde se på vägen. Jag har åkt genom heliga dalen tidigare, men då stannade vi och tittade på alla ruiner som måste klättras på, över och under och det var rätt så jobbigt och tungt. Denna gång blev det lite mera ”light” men ack så fint.</p><p>Vår kusk, Carlos, tog oss till byn Chincheros, som ligger på ca 3750m över havet. Tur hade vi vant oss vid höjden i Cusco (3400m) vid det här laget, så det kändes inte så farligt. I Chincheros råkade den årliga karnevalen pågå. Vi fick möjligheten att se en stor marknad där allt från fisk till underbara tyger till hantverk såldes. Vi fick också se fina dansuppttädanden. Människor från alla grannbyar hade tagit sig till Chincheros för att vara med om karnevalen. Det är en stor händelse för lokalbefolkningen.</p><p>Först tog Carlos oss till ett center, där lokala kvinnor väver och färgar tyger (alpacka), lagar hantverk av dessa tyger och säljer dem sedan till olika marknader som säljer dem vidare till turister i Cusco. All färg på garnen och tygena är naturell, som de kokar ihop av olika växter, rötter, t.o.m. av en del insekter.

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s