Vardag

Hej från kontoret. Äter lunch här vid datorn i dag. Jag har förresten inte lagt upp några resebilder eftersom jag lämnat min ena dators laddare hemma. Denna vecka bor jag ju inte hemma utan är hundvakt åt lille Troy (som inte är så liten). Det är vad jag sysslat med. Hundvaktande och jobbande. Ibland tänker jag på att det sku vara roligt att ha hund, men sen när jag är hundvakt märker jag hur omogen jag är och nog inte skulle klara av ansvaret. Eller skulle inte orka med ansvaret om vi säger så. Är för spontan för att kunna planera mitt liv enligt någons mattider och rastningstider. En vecka går det bra men knappast mycket längre än det.

Det har varit rätt så mycket jordisar (läs jordbävningar här i Peru nu), ett par har t.o.m. nått över 6 på richterskalan. Några av dem har också kännts i Lima. En tsunamivarning hade vi också.  Underlig denna moderjord vi lever på.

Jag har förresten varit lite nere och ledsen sen min mamma åkte hem. Fattade först inte riktigt varför för jag vill ju nog inte åka till Finland just nu (jag menar vi har 29 grader och sol – har jag sagt att jag hatar vinter?. Liksom hatar!!). Men sku ju vara trevligt att träffa alla där hemma såklart. Och så kom jag också på att nu, för första gången sen november (typ) har min riktiga vardag börjat. I november åkte jag ju till Finland och var där i sju veckor. Verkligen inte så mycket vardag. Så kom jag hit coh började för fullt planera och vara ivrig inför min kompis Heidis resa till Peru. Så åkte hon och jag fortsatte vara resebyrå och ivrig för mammas ankomst. Och nu har även hon åkt och nu är det bara vaaaardaaaag. Vilket ju är mer än okej, men man måste bara vänja sig lite först. Liksom inget att se fram emot sådär egentligen. Fast snart kanske jag bokar sommarlovsbiljetter till Finland.

Ikväll har vi körövning med den finska kören. Vi ska ha ett uppträdande i april. Lite lustigt. Las brujas de Norte heter vi (häxorna från norr). Nu var det slut på lunchpausen och jag måste jobba lite till.

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s