Strand och mat

I går blev det en dag på stranden. Skönt men samtidigt lite stressig. Först fick vi köa 1,5 timmar på busstationen. Så kom vi fram och det var PROPPfullt på stranden santa Maria del Mar (ca. 50km. söder om Lima). Vågorna är ju som känt helt crazyga här på Perus kust. Därför kommer det surfare hit från hela världen. Men det är inte så trevligt för oss som bara vill flyta omkring i vattnet. Nå, jag gick i vattnet iaf. och för att göra en lång story kort så var jag rädd för mitt liv i ca. 2,5 sekunder då en megavåg fick tag i mig, slängde mig runt, släpade mig längs med bottnet. Alltså huj. Så skärmmande. Hade sedan ett kg. sand överallt. Men en trevlig dag var det nog så där annars.

BildBild

Stränderna söder om Lima är så absurda. Öken vid havet. På ena sidan har man höga sanddyner och på andra har man stilla havet.

Bild

I dag har jag tagit det ganska lungt, men till söndagar hör ju god mat. Marika, hennes barn, Petra och jag hade således bokat bord på Pescados Capitales. En helt härlig peruansk fisk-seafood restraurang. Åt tills jag dog matdöden.

BildBildBild

Rullade sedan hem längs med maleconen.

BildBild

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s