Den ljusröda delfinen

Någonting av det coolaste som Heidi och jag såg medan vi flöt omkring på Amazonas floden var nog de ljusröda delfinerna, eller Amazondelfinerna, som de på riktigt heter. Okej, handen på hjärtat människor: hur många av er visste att det a) finns delfiner i Amazonas och b) att dessa delfiner är ljusröda?

Vi hade jättebra tur och råkade se dem i tre dagar i rad, medan de simmade omrking och letade efter fisk. Tyvärr fick vi inga bilder, eftersom de bara visade sig i en millisekund åt gången och vi tyckte att det var viktigare att försöka se dem med våra egna ögon än att börja fumla med någon kamera som de ändå inte skulle ha fastnat på. Här sätter jag en bild tagen från google på hur de ser ut. Och jag lovar, vi såg kanske 10 stycken!

Bild

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s