Två saker

I dag gjorde jag en sak jag aldrig gjort förut, och en annan sak jag inte gjort på tre år. Den saken jag aldrig gjort förut var att åka Metropolitano. Då jag kom hit för första gången år 2007 så var combien (dvs. den lilla bussen) det enda kollektivtrafik alternativet. I dag finns det både Metropolitano och Tren electrico. Metropolitano är som en supersnabb buss, som har en egen fil och som har vissa stationer den stannar på. Lite som en metro ovanpå jorden, eller en supersnabb spårvagn. Jag har aldrig åkt den förut eftersom det helt enkelt inte finns någån fiffig rutt för mig att ta. Inte till jobbet, inte någonstans där jag rör mig egentligen.

Bild

Metropolitanon tog jag till Polvos Azules. Polvos Azules är en stor, stor, stor, stor inomhus marknad där man hittar allt man kan behöva under sin livstid. Kläder, elektronik, filmer, mat, dryck, skor, väskor, möbler, smycken, klockor mm. mm. Kändast är väl stället för sina filmer. Man får de nyaste filmerna för 3 soles styck, eller fyra för tio soles (tio soles är 2,5 €). Självklart är dessa filmer piratkopior. Man borde väl skämmas för att köpa sådana filmer, men jag gjorde det nu i alla fall. Köpte fyra filmer, alla oscarnominerade till bästa film. Polvos Azules är helt otroligt stort och ett så absurt ställe att det knappt går att beskriva. Gång efter gång efter gång efter gång med filmer, eller skor eller klockor, eller sprit osv.

Bild

Tog sedan en promenad, surprise, surprise, vid maleconen här i Miraflores. Men det är ju alltid lika fint.

BildBildBild

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s