Grattis Lima

I går var det förresten Limas födelsedag. 479 år gammal blev denna stad, som år 1535 grundades av Conquistadoren (erövraren) Francisco Pizarro. Då hette staden ”La Ciudad de los Reyes” dvs. kungarnas stad. I dag bor det ca. 10 miljoner i Lima, vilket är en tredje del av hela Perus befolkning. Hälften av dessa tio miljoner är under 30 år gammal. Så en rätt så ung stad på så sätt.

Lima är en stad med så mycket diversitet att det är svårt att förklara. Skillnaden mellan stadesdelarna, allt från ultramodernt och lyxigt, till gammalt och historiskt till fattigt och fallfärdigt. Den rika etniska mångfalden i Limas invånare: De med inka-ursprung, de med franskt, italienskt, tyskt och spanskt urprung, de med kinesiskt urpsrung, de med japanskt urprung, de med afrikanskt urpsrung. Alla precis lika mycket peruaner och limeñaner.

Grattis Lima!

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s