Chilcano

Pisco sour torde väl vara den kändaste peruanska drinken. En annan, kanske mindre känd, men precis lika god drink är Chilcano. Även den gjord på Pisco, blandat med färskpressad lime juice och någon sorts soda, T.ex. sprite. Väldigt fräsch och god. Just nu pågår den officiella chilcano veckan, vilket betyder att alla ställen bjuder på billiga chilcanos, två för en och så vidare. Jag och Myriam gick på några chilcanos till Avalon restobar igår. Man fick två stycken för 20 soles, vilket är ca. 5€. Som alltid börjar folk komma till restaurangerna då jag börjar gå hem. Kl. 20.30 då vi kom dit var det tomt, och klockan 23 då jag gick därifrån hade det just blivit proppfullt. Hade en tidig väckning idag eftersom jag var bjuden att medverka i ett evenemang med Perus utrikeshandels minister, Magali Silva, som började KL 7.45.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s