Flamenco!

På många sätt tycker jag att jag hör mera hemma här, i Latinamerika, än i norra Europa. Glädjen, avslappnadheten, livsinställningen, vädret, musiken, dansen, enkelheten är några saker som jag definitivt gillar mera här än i Finland. Men visst finns det minst lika många saker som jag inte alls känner mig hemma med här. En liten sak är det där med hur sent allting börjar här. Som i torsdags, hade blivit bjuden på en afroperuansk flamenco konsert. Gick dit med Marika. På inbjudan stod det kl 20. Okej, ingenting börjar kl 20, det fattar även jag. Då sitter de flesta ännu i helvetstrafiken på väg hem från jobbet. Vi var på plats lite över 21. Gissa när det hela började? Kl 23.30. Så var hemma strax efter två och fredagen var en trött dag. Överhuvudtaget tänker folk inte så här, ”åh, måste tidigt upp, måste sova”. Det är snarare ”hinner jag sova är det bra, hinner jag inte är det också helt okej. Huvudsaken att jag har roligt nu”. De flesta jobbar 12 timmar per dag eller mer. Vill man hinna ha roligt mellan varven får man välja bort sömnen helt enkelt.

Konserten i sig var hur bra som helst. En peruansk man som spelat flamenco gitarr i 30 år, och med tiden har han börjat inkorporera afroperuanska toner i sin musik.

Jag och Marika hoppade upp på sen då det var slut och tog bilder med gruppen.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s