Det regnar i Lima?!

Lima, staden där det regnar 1mm/år, dvs aldrig. Världens näststörsta stad (efter Kairo) byggd i öken. Ibland duggar det minimalt och folk kallar det regn. Jag har ännu aldrig stött på att paraplyn eller gummistövlar skulle säljas här, de behövs helt enkelt inte. Döm om min förvåning då jag kl 2 i natt vaknade till att de ösregnade. Var tvungen att stiga upp, gå ut på balkongen och kolla om det var sant. Ja, det var det. Gick in på El Comercios hemsida och där stod det som största nyhet: Det regnar i Lima!  Jag tyckte det var lite obehagligt nästan. Skönt att det regnar i denna hetta såklart, men ett till bevis på att jorden är lite upp och ner? Dock läste jag i tidningen att regnet har sin förklaring, någonting med moln från bergen och djungeln (där det ju nog regnar en hel del) hade förflyttats hitåt och något sånt… så kanske inte så konstigt i alla fall. Men på de 2,5 år jag bott i Lima har jag aldrig varit med om ett regn tidigare.  

Bild

Spår av regnet imorse då jag gick till bussen.

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s