Paola Suhonen

En av Finlands mest kända mode designers, Paola Suhonen (kanske mest känd för sitt kläd märke Ivana Helsinki) är som bäst i Peru och tar del i mode evenemanget Cusco Always in Fashion som en av Finlands World Vision ambassadörer. Cusco always in Fashion är ett evenemang som ordnas i Cusco, Peru och som har sin tyngdpunkt på lokala hand arbetare och lokala material. Mycket alpacka kan jag tänka mig.

Paola har också designat en liten kollektion tröjor (koftor/cardigans) som hon sedan ska låta göras av peruanska hantverkare och deras material. Fint sätt att ge jobb och sysselsätta folk!  Våran ambassadör, Juha, är där just nu och tar del i evenemanget. Skulle själv så gärna också vara det, men denna gång håller andra arbetsuppgifter mig kvar i Lima.  

HÄR kan ni läsa Helsingin Sanomats artikel och se en liten video om Paolas resa i Peru (på finska).  

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s