tre veckor

I dag är det exakt tre veckor tills jag stiger på flyget heeeem till Finland. Jag må bo här nu, men Åkernäs, Evitskog, Finland kommer för evigt att vara mitt hem. Nu när åtta månaders dagen för min Lima vistelse börjar närma sig känner jag mig mera rastlös än någonsin. Jag är ju inte precis van att stanna så länge på ett och samma ställe. De senaste åren har jag alltid brutit upp och flyttat efter ca. sex månader, högst ett år. Just då när livet börjar kännas lite för vardagligt, för rutinerat, ja då sticker jag. Nu ska jag ju vara kvar i Lima ett bra tag till, men denna Finlands resa kommer väldigt passligt. Även fast dessa åtta månader varit bra på alla sätt och vis så har de också varit väldigt jobbiga och utmattande. Är väldigt trött och behöver en paus. Jag har så mycket ny information i mitt huvud att jag nog snart skulle spricka annars. Och känner jag mig själv rätt så kommer jag, efter sju veckor i Finland, att längta tillbaka till Lima.

Jag och en kollega här på ambassaden, som också åker till Finland snart, har bestämt oss att det fr.o.m. nu ska bli full sommar här i Lima (det är på gång, men ännu lite svalt på kvällarna och temperaturen har tills vidare inte stigit över 20 grader). I Finland ska det vara full vinter, snö, snö och snö. Bryr mig inte om att ni som bor där kommer att ha kvar denna snö i typ maj. Ni får skylla er själva om vi säger så. Är fullt medveten om att i mitten av november är det snarare slask, slask, slask men man kan ju hoppas. Så i januari då jag återvänder till Lima ska det vara full sommar här, vilket det kommer att vara. Så full sommar tills juni (vintern börjar väl i maj här) och till midsommar åker jag tillbaks till Finland var det såklart kommer att vara full sommar. Det är min plan.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till tre veckor

  1. Annika i Sevilla skriver:

    Vilken bild att mötas av på din blogg! Man riktigt hissnar!
    Blir nog skönt för dig att åka hem. Man måste vila själen emellanåt, för man BLIR trött av att vara borta, ja, där som det inte är hemma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s