¿Frågor?

Den uppmärksamma kanske har märkt att bloggen gått igenom lite förändringar. Så går det då man har tråkigt hemma, har ändrat stil typ varje dag. Nu tror jag dock att denna design får hänga med ett tag

I dag är officiellt min sista sjuklediga dag. Hallelujah. Så ännu veckoslut på det och på måndag inväntar kontoret. Som jag saknat det där kontoret mitt. Det är förresten väldigt enkelt att bli ”fast” i detta hemmasittande. För även fast det är tråkigt så är det rätt så bekvämt. Har man suttit med diverse pyamas och andra mjukiskläder på sig i två veckor, inte riktigt haft koll på hur ofta man tvättat håret osv. så känns det aningen jobbigt att gå tillbaks till det ”normala” igen. Samtidigt är detta hemmaliggande nog verkligen inget för mig.

Man har välidgt mycket tid att tänka då man bara sitter hemma. Frågor som vad gör jag? varför gör jag det? vem är jag?  vad vill jag?  har snurrat runt i mitt huvud. Inga enkla frågor att svara på minsann. Känns ibland helt upp och ner det här livet. Liksom varför har jag bosatt mig på andra sidan jordklotet? För ett jobb? Är det värt det? Så långt borta från alla jag älskar. Why?

Samtidigt så vet jag ju att svaret är JA, det är värt det. Jag utvecklas som människa, både professionellt och privat, jag lär mig nya saker varje dag, jag får lära känna spännande människor, jag får jobba med uppgifter som är helt sjukt intressanta och som inte vore möjligt i Finland/Europa. Jag får hjälpa finska företag dvs. hjälpa den finska ekonomin (på gräsrotsnivå men i alla fall), jag får hjälpa finland att bli ett mer internationellt land, jag får jobba med intressanta projekt inom exempelvis undervisnings sektorn och hälsovårds sektorn. Mitt jobb känns meningsfyllt och jag känner verkligen att jag behövs. Jag har en chef som tror på mig och som ”pushar” mig framåt.

Alla som känner mig vet att detta är verkligen ett dröm scenario för mig. Ett drömjobb, en dröm plats. Ändå känns allt lite skit just nu. Jag har svårt att sätta fingret på vad det är jag egentligen gör här. Jaja, dåliga dagar har väl alla, även de positivaste av människor. Vi skyller på foten och hemma sittandet. På måndag blir det nya tag!

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s