läxa

Livet ville verkligen lära mig en läxa, tror jag. I går sade jag åt min kompis Jonna att det inte är ett alternativ för mig just nu att bli sjuk eller på sjukledighet. Livet ba, ”Tro inte att du är så viktig – ha – en vecks sjukledighet – booom”. Får helst inte alls stöda på foten, läkaren sku ha velat sätta gips, men jag grät mig till ett bandage om jag looovar att jag inte går utanför min husdörr och att jag åker tillbaks till kliniken på fredagen. Har det inte blivit bättre tills dess så blir det gips.

Nu har det då gått tre timmar av min sjukledighet och jag har redan uuuurtråkigt. Vad gör folk som är hemma på dagarna?  Ringde till chefen och frågade om inte hon kunde hämta min jobbdator till mej, så jag kan jobba hemifrån. Hon var lite tveksam, hon vill väl inte vara chefen som tvingar sina arbetstagare att jobba på sjukledigheten, men jag grät mig till det också. Snyftade fram att jag jobbar tusen gånger hellre än bara ligger här och gör ingenting. Dock hämtar hon datorn först på eftermiddagen… 

Och en annan sak; det är lite tur att detta händer i Peru, i servicens land. Där allt från minsta lilla kiosk till stora supermarketar till, ja – allt, har delivery. Har precis beställt hem min receptlagda medicin och en dunk med vatten.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s