Och så ett till…

Ett till veckoslut som gått allt för fort.

På fredagen blev jag utbjuden på middag av några roliga typer. På plats var; tre finnar, en amerikan och en peruan. Jag fick bestämma ställe och bestämde mig för en av mina absoluta favoriter; Cala. Precis vid havet, och sitter man på terassen (vilket vi gjorde) så sitter man nästan på havet. Maten var, som vanligt, för god för att kunna vara sann. Jag har sagt det tusen gånger innan, men gillar man Sea Food så är Lima the place to be. Efter det blev det ännu några drinks på Calle Berlin.

BildBildBild

På lördagen, dvs. igår kände jag mig rätt så krasslig och förkyld. jorde ingenting speciellt, men min kompis Mario, som jag igen en gång inte sett på en evighet, var snäll nog och kom och höll mig lite sällskap. Som vanligt konstaterade vi att vi måste ses oftare, undrar om det kommer att hända.

Bild

I dag hade jag lovat vara hundvakt åt min bästa hundkompis, dvs. Luna. Marika och barnen är i djungeln och Luna hade ingen vakt för idag så jag åtog mig jobbet mer än gärna. Vi började med att ta en två timmar lång promenad längs mleconen. Vet att ni säkert tröttnat på stillahavs bilder, men jag tröttnar aldrig. Även fast Lima är en gigantisk och kaotisk stad så finns det någonting rofyllt över det öppna havet.

BildBildBildBildBildBildBildBild

Det var massvis med folk på maleconen. En del gick, andra joggade, lunkade, skejtade, rullskrinnade, eller bara hängde. Det är nog en av de saker jag gillar mest i att bo i en så stoooor storstad; alltid folk, massvis med folk, överallt. Går man i Helsingfors på typ en söndag förmiddag så är det ju tomt. När vi kom hem var vi väldigt slöa, både Luna och jag. Vi lade oss på varsin säng och bara slappade.

BildBild

Sen vet jag inte alls vad som hände, men jag fick liksom lust att laga mat. Väldigt otippat. Så jag marcherade till Plaza Vea, den närmaste supermarketen och köpte en massa ingredienser. Vad blev det? Jo – Quinoa köttbullar och quinoa köttfärsbiffar.

BildBildBild

Jätte gott! Och hälsosamt. Jag hade dock lite problem med att ransonera så det blev 10 stora köttbullar och 5 stora köttförsbiffar. Så har både lunch och middag färdigt för några dagar fram över.

Nu måste jag sova eftersom jag imorgon, efter två veckors paus (pga. jobbresor, och annat jobbstuff), ska träna med min PT kl 6:30 AM.

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s