Family day

Ett sånt bra veckoslut. I går var vi ett gäng som samlades hos petra. Alla hämtade mat och vin och vi fick till stånd en sjudundande fest. Ganska randomly sjöng vi julsånger, eftersom det tydligen ska sjungas julsånger på ambassadens självständighetsmottagning i år. Själv är jag inte här då (eftersom jag är i Finland WHOOOP) men fick denna gång agera solo i de svenska verserna. Åt och drack och pratade till kl 3 på morgonen. Älskar sådana spontana kvällar/nätter. 

Bild

Söndagar är vanligtvis de dagar då jag har lite hemlängtan. Mest eftersom dessa dagar är här så familjecentrerade. Alla åker hem till en mamma eller mommo eller svärmor på en superlunch. Så tar alla tillsammans en promenad i parken eller så slänger man sig på samtliga lediga soffor och sängar och tar en siesta tillsammans. I dag botade dock min chef bot på denna hemlängtan med att bjuda in alla finländare till en just sådan superlunch. Vi är ju en stor familj som befinner sig här på andra sidan jordklotet från alla våra nära och kära. Supergod mat, öl, vin, prat och allt som behövs för en perfekt söndag. Efter tre timmar av ätande så gick de andra till parken medan jag gick hem. Jag gillar ju barn, men jag har en kvot av hur mycket barnaskri jag orkar med, haha. 

BildBildBild

Jag gick faktiskt hela vägen hem. Vädret var konstigt, grått, fuktigt och varmt.

BildBild

 

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s