PeruMin

Hola bloggen,

hälsningar från Arequipa. Hit flög jag igårkväll. Är med på världens största gruvmässa, PeruMin. Låter kanske så tråkigt att man kunde dö, men på något konstigt vänster är det inte det. Snarare ganska intressant och roligt. Människor från heeela världen är samlade just här, just nu för att snacka lite gruvbizznes. 75000 pers. räknas  ta del, det är inte fy skam det.

Fast alltså, egentligen tycker jag nog att det är för stort. För mycket folk, för mycket företag, omöjligt att hinna gå igenom alla. Och omöjligt att hitta om man letar efter något speciellt. Under tiden hålls det en massa presentationer och tal av ministrar, chefer för stora företag osv. Man måste ha en speciell biljett för att gå och lyssna och det har jag, men varje gång jag ha velat gå och lyssna så har det varit fullsatt och jag har blivit bortvisad vid dörren. Känns lite tokigt att betala flera hundryler per dag för att få vara med, men så ryms man inte in.

Annars har jag jagat finska företag. Har hittat Outotec, Sandvik, Metso, Ruukki och Normet och har snackat lite med alla finnar på plats. Alltid skoj. Och allas reaktion då jag säger att jag bor i Lima ”Oj… ja… det är ju…exotiskt…”. Vad som nu sen egentligen är exotiskt kan man ju diskutera.

Nu är jag i valet och kvalet att få på en cocktail bjudning eller inte. Dels skulle det ju vara kul, så klart. Men samtidigt är jag ganska trött och sitter här med bara en handduk runt mig, och bjudningen började för 11 minuter sedan. Funderar i tre minuter till.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s