La Historia de un Caballo

I Lima fins de massvis med olika kulturaktiviteter man kunde ägna sig åt, om man gav sig tid. Massvis med konserter, teatrar, utställningar, filmer osv. Men precis som var som helst i världen så är ju vardag bara vardag och man har sällan tid. När jag säger man menar jag ju mig själv såklart. På veckorna hinner jag inte med mycket annat än jobb, och veckosluten går till en massa annat som jag inte hinner med på veckorna.

I går var dock en sådan dag då jag tog mig i kragen och gick på teater. Jag och Ulla, och Ullas kompis Jesus (inte Kristus) gick till det Brittiska kulturcentrumet och såg på Historien om en Häst, – La Historia de un Caballo, av Leo Tolstoi. Och GUD vad den var bra. Sällan som man verkligen får tårar i ögonen av både glädje och sorg på en teater. Och alla skådespelare var bara så bra. Nästan samtliga skådespelare spelade hästar, och det var självklart från första början vilken typs av hästar var och en spelade; den ståtliga hingsten, det vackra stoet, det lekfulla fölet osv. Jag kommer osökt att tänka på om inte det kunde vara så, att latinon är bättre skådisar eftersom de ju är rätt så kända för att vara väldigt dramatiska personer. Vad tror ni? Den känslan fick jag. Det var så naturligt på något sätt, alla rörelser och allt prat. Men anyway, det ska jag börja göra oftare, nämligen gå på teater.  

Historia de un caballo.

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s