Novalima

Arghh, skrev just ett jättelångt inlägg som bara försvann, buuu.

Vad jag till först ville säga var att jag vet att jag skriver som en idiot, dvs. stavfel, syftningsfel osv. Men så går det då man använder fyra språk dagligen, och typ alla lika mycket. Svenska är ju mitt modersmål, finska med alla andra på ambssaden, engelska är finpros officiella språk så alla epost och rapporter osv. måste vara på engelska, och så spanska såklart. Använder kanske finska minst, spanska mest. Ni skulle höra hur jag och min (också svenskspråkiga chef) talar med varandra; vi blandar in alla fyra språk i nästan varenda mening. Exempel: ”kan du skriva den där meetingmemon från förra reunionen och manda den till ministeriön” = kan du skriva mötesrapporten från förra mötet och skicka den till ministeriet. Men det är helt okej, för jag talar faktiskt alla fyra språk jäteflytande (helt utan att skryta såklart 🙂 )

På fredagen skulle jag egentligen inte göra så mycket, var så där galet trött, som jag alltid är på fredagar. Var dessutom hög på socker och skumppa eftersom vi firat en kollegas födelsedag på ambassaden med galet söta tårtor och lite skumvin på det.

Bild

Men när jag kom hem så sade min roomie att Novalima spelar på Sargento Pimienta. Novalima är en grupp som spelar afroperuansk musik blandat med elektronisk musik… typ. Jag gillar novalima för stämningen i deras musik representerar stämningen i Lima tycker jag. Snabbt och långsamt, fint och fult, färggrannt och färglöst, främmande och välkomnande, varmt och kallt, högt och lågt, ja, lite av allt. Rinde genast till Marika som blev minst lika ivrig som jag och så sprang jag genast ut till teleticket och köpte biljetter. På biljetten stod det att konserten börjar kl 22, men nog är vi smartare än så, mer ”latinas” än finska i detta hensäende och förstod väl att ingenting börjar kl 22 i denna stad. Då sitter folk ännu hemma och äter sin middag. Kl 23 kom vi på plats och spelningen började 00:30. Tur fanns det en bra DJ och billiga drinkar som underhöll. KOnserten var superduper bra. Gud vad glad jag var att jag gick! Sargento Pimienta, baren konserten hölls på, har också en speciell plats i mitt hjärta eftersom vi alltid gick dit då jag var här som utbyteselev. 

BildBildBildBildBild

 

Var hemma kl 4 och i går var en trött dag. Ojoj, åldern kommer inte ensam. Nu har jag precis ätit blåberswofflor till morgonmål och ikväll ska jag på teater med djungel Ulla, eller Ulla from the Jungle som vi brukar kalla henne 🙂

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Novalima

  1. Emelie skriver:

    Skönt att höra att det är fler som har det snurrigt med språken! Jag bor själv i Kina (pluggar kinesiska), pratar engelska med mina vänner, svenska med familjen, spanska för skoj skull. Inte alltid lätt att minnas vilket ord som tillhör vilket språk! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s