Huaraz

 

Hej bloggen,

 

jag ber om ursäkt för lång paus. Kom tillbaks till Lima igår kl 6 på morgonen, efter en rätt så sömnlös natt på bussen. Min resa till Huaraz var både fantastisk och mindre fantastisk.

Fantastisk för att jag fick se solen, njuta av 25 graders värme, andas frisk bergsluft (som nog gav mig lite höjdsjuka i form huvudverk den första dagen), njuta av gott sällskap osv.För det mesta tog jag det ganska lungt, satt på familjen Herrera-Koivulas bakgård och njöt av solen och kollade upp mot de snötoppade bergen. Gick också på marknad, åt gott och bara slappade. Precis vad en stressad människa behövde.

Resan var mindre lyckad eftersom jag på lördag kväll lyckades insjukna i någon helvetes magbobba. Låg på badrumsgolvet en natt och trodde att jag sakta men säkert höll på att torka bort. Så hämskt var det. Men jag klarade det och till bussresan var jag frisk igen. All in all kan jag säga att det var lyckat.

Är galet facinerad över Elinas liv där uppe i anderna. Så idylliskt på nåt sätt. Fast osäker om jag själv skulle kunna bo där. Är ju som känt rätt så lat och gillar att ha alla bekvämligheter omkring mig (vilket kanske är lite otippat eftersom jag själv är från landet).

Så gott som alla som bor i Huaraz tycker att Lima är helvetet på jorden. Ingen förstod hur jag kunde påstå att jag faktiskt gillar att bo här. Så stort, så kaotiskt, för mycket människor, för mycket ljud osv. Och visst det är sant, men det är ju en del av charmen tycker jag. Plus att jag tio gånger av tio väljer att bo vid havet än uppe i bergen.

Nu väntar ett par hektiska veckor på jobbet, chefen är i Finland och jag är ensam på kontoret i två veckor. Har en to do list som är längre än fattig åren. Men det ska nog gå bra.

Nedan följer lite bilder från resan.

Bild

Elina och Alma hänger tvätt

Bild

Jag tog det ganska lungt

Bild

Promenad på stan

Bild

Alma tröttnade på att gå

Bild

Utanför Elinas mans turistbyrå (eller något sånt)

Bild

Hustru och Man jobbar (fast jag bad Elina gå och posera, egentligen jobbade hon inte)

Bild

Utanför Familen Herrera Koivulas hus

Bild

Bakgården

Bild

kanske världens sötaste unge

Bild

Perus högsta berg, Huascaran, taget från Elinas bakgård. Elina har stora planer på att klättra det, hennes man Aldo har naturligtvis redan gjort det.

Bild

Någon mindre topp, som Elina självlart klättrat.

Bild

Shopping

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s