Peru this week

Ett par gånger i veckan går jag in och läser Peru this Week. En hemisda som samlar nyheter från de största dagstidningarna men som också skriver mycket om resor, kultur, mat osv. Om man vill få en snabb bild av what’s going on i Peru, så är det en bra källa.

Vad jag lärt mig i dag då jag gått in på sidan är bl.a. följande:

Restaurangen Lima27, som är en av mina absoluta favoriter, och dit jag ofta går på jobbrelaterade middagar/luncher, har blivit vald till en av National Geographics top 10  restauranger (i världen). Lima27 är som sagt en av mina favvoställen. Peruansk mat med en modern twist. Restaurangen ligger bara bakom hörnet från jobbet, och det var jag som av en slump föreslog att vi kunde gå dit på en jobbmiddag, eftersom jag gått förbi stället flera gånger.  Tydligen har jag bra smak! Har också gått dit ett par gånger på bara drinks på terassen. Kan jag också rekommendera. Är ni i Lima någon gång (vilket jag ju hoppas att ni är) så är Lima27 ett måste!

Lima går igenom den mest intensiva vintern på 30 år. Känns på något sätt typiskt och självklart att den värsta vintern på 30 år sammanfaller med mitt boende här. Även fast det inte är så kallt är det fuktigheten som är värst. Eller vad sägs om 97% luftfuktighet? Och kylan inne! Kommer väl knappast som en överraskning att fönstren är som papper och det finns inget värmesystem. Den ständiga kylan kallar jag det. När man är ute och rör på sig är det OK, men inne fryser jag hela tiden.

Två brittiska tjejer har blivit arresterade pga. misstankar av drogsmuggling. Tydligen har de försökt smuggla sex kilo kokain/man till Spanien, men blev fast på flygfältet här i Lima. Jag skrev om det tidiagre, men det sitter en hel del utlänningar i fängelse i Peru och nästan alla pga. droger. Blir nu dessa tjejer dömda så är domen 15-25 år i ett peruanskt fängelse.

Vill ni läsa mera om vad som händer i detta underbara land jag befinner mig i så kan ni ju kika in på www.peruthisweek.com

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s