Hecho en Casa

Lima är på många sätt inte samma stad som för sex år sedan, då jag för första gången anlände. Det är faktiskt sex år sedan i dag som jag kom till Peru för första gångn. En sak som förändrat är det otroliga utbudet av caféer, barer, restauranger, små klädbutiker osv. Speciellt här var jag bor finns det ett rikligt utbud av små mysiga lokala caféer och barer. I dag testade jag ett café som jag gått förbi minst tusen gånger men aldrig gått in. And I loved it. Hecho en casa heter det (översättning: hemgjort). Gick dit på frukost och tillbaks nu igen på eftermiddagen med min kompis Beth på kaffe.Och även trots Starbucks (och liknande) finns på varje hörn i Lima, så är det roligt att se att folk öppnar nya, mysiga ställen. Funkar tydligen bra då ekonomin blommar.

BildBildBildBildBild

Annat jag gjort i dag, än hängt på detta cafée är t.ex. gått på manikyr (lördag är ju min manikyr dag), köpt nya converse. Så köpte jag lunch på en annan av mina favoriter; den arabiska restaurangen Tierra Santa. En falafel wrap för 2 euro. Nu sitter jag här och skriver medan jag lyssnar på Petra Marklund, och snart ska jag gå på ett par drinks.

Bild

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s