Huaraz

I går bokade jag biljetter till Huaraz, uppe i Anderna. Ska hälsa på min kompis Elina, (som jag nämnt 1000 gånger här på bloggen). Hon bor där uppe och lever ett idylliskt finskt-peruanskt liv med sin peruanska man Aldo och deras 1-åriga dotter Alma. Huaraz är en liten stad, men rätt så turistig pga. sina vandringsmöjligheter och alla möjliga extrem sporter. Jag har inga stora förhoppningar om att vara så extrem, vill bara njuta av blå himmel, frisk bergsluft och solsken.

Huaraz var faktiskt mitt första resmål inom Peru (året var 2007), men då gjorde jag ine så mycket annat än spydde pga. höjdsjuka (Huaaz ligger på 3100 m). Problemet var väl att jag trodde att det var OK att gå på en åtta timmar lång vandring genast samma dag som jag anlände (utan att vänja kroppen, lungorna och hjärtat vid höjden och den tunna luften). Ska inte göra samma misstag denna gång. Åker alltså nästa veckas torsdag, med buss. Resan tar åtta timmar. Den längsta bussresan jag någonsin gjorde inom Peru var 30 timmar.

Bild

Precis som mannen på bilden (som jag tagit från google) tänker jag sätta mig vid en lagun, och bara filosofera

 

Om anna-stina

Anna-Stina heter jag, 30 år gammal. Sist jag skrev på denna blogg bodde jag i Lima, Peru. Livet gick ut på jobb, resor och flotta fester. Efter ca 10 år av utomlandsposter (Peru, England, Vietnam, Spanien…) flyttade jag hem till Finland i Februari 2015 efter att ha fått drömjobbet. Livet skulle gå ut på karriär, jobb och resor. Men livet går ite alltid som man tänkt sig. Träffade spanska Pablo, blev kär, gravid och nu är jag på mammaledighet med min son Matheo född 07/16.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s